Traprenovatie: met massief houten overzettreden, houten panelen en trapleuningen

Een trap kan een centraal element zijn in het interieur van een woning. Het is dan ook belangrijk dat de trap er mooi en verzorgd uitziet. Maar na verloop van tijd kunnen traptreden verslijten en verkleuren, en kan de trap een verouderde uitstraling krijgen. Gelukkig is er een oplossing: traprenovatie met massief houten overzettreden, houten panelen en trapleuningen. Beneluxwoodproducts.nl is een bedrijf dat zich specialiseert in deze producten en in traprenovatie in het algemeen.

Massief houten overzettreden

Een populaire oplossing bij traprenovatie is het plaatsen van massief houten overzettreden. Deze treden worden over de bestaande treden geplaatst, waardoor de oude treden niet verwijderd hoeven te worden. Hierdoor wordt de traprenovatie een stuk eenvoudiger en sneller uit te voeren.

Bij Benelux Woodproducts zijn er verschillende soorten massief houten overzettreden beschikbaar. Zo zijn er treden van eikenhout, notenhout, mahoniehout en meer. Hierdoor is er voor elk interieur wel een passende houtsoort te vinden.

Naast de verschillende houtsoorten zijn er ook verschillende afwerkingen mogelijk. Zo kunnen de overzettreden gelakt worden, waardoor ze beschermd zijn tegen krassen en slijtage. Daarnaast kan er ook gekozen worden voor een behandeling met olie, waardoor de natuurlijke uitstraling van het hout behouden blijft.

Traprenovatie

Houten panelen

Naast houten overzettreden hebben wij ook massief houten panelen beschikbaar voor traprenovatie. Deze panelen kunnen op de stootborden worden geplaatst en kunnen in dezelfde houtsoort en afwerking als de overzettreden worden geleverd. Hierdoor ontstaat er een harmonieus geheel tussen de treden en de stootborden.

Het plaatsen van houten panelen zorgt voor een moderne en strakke uitstraling van de trap. Daarnaast is het een duurzame oplossing, omdat de stootborden niet vervangen hoeven te worden en er dus minder afval wordt geproduceerd.

Trapleuningen

Een trapleuning is niet alleen een veiligheidsmaatregel, maar kan ook bijdragen aan de uitstraling van de trap. Bij Beneluxwoodproducts.nl zijn er verschillende massief houten leuningen beschikbaar, gemaakt van dezelfde houtsoorten als de overzettreden en panelen.

Er kan gekozen worden voor een standaard trapleuning, maar er zijn ook mogelijkheden voor een trapleuning met een moderne twist. Zo zijn er leuningen met een gebogen vorm en leuningen met een ingebouwde LED-verlichting.

Het plaatsen van een nieuwe trapleuning kan ook bijdragen aan de veiligheid van de trap. Bij Benelux Woodproducts hebben wij namelijk ook leuningen die voorzien zijn van antislipstrips, waardoor de grip op de leuning wordt verbeterd en uitglijden wordt voorkomen.

Traprenovatie met de producten van Benelux Woodproducts

Benelux Woodproducts is gespecialiseerd in producten voor traprenovatie in onder andere massief houten overzettreden, houten panelen en trapleuningen. Wij hebben al jarenlang ervaring en bieden producten van alleen de beste kwaliteit. Waarmee u als resultaat krijgt dat uw trap er weer als nieuw uitziet en weer betrouwbaar lang meegaat.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem gerust contact met ons op. Onze specialisten beantwoorden uw vragen graag en helpen u bij het kiezen van de juiste producten.

Het plaatsen van een nieuwe trapleuning kan ook bijdragen aan de veiligheid van de trap. Bij Benelux Woodproducts hebben wij namelijk ook leuningen die voorzien zijn van antislipstrips, waardoor de grip op de leuning wordt verbeterd en uitglijden wordt voorkomen.