Montage

Schoonmaken

Verwijder de oude trapbekleding van uw traptreden, stootborden en trapbomen. Met lijmoplosser kunt u de treden, stootborden en trapbomen ontdoen van oude lijmresten. Verwijder ook de antikraak lat aan de onderzijde traptreden (indien aanwezig).

Schoonmaken

Schilderen

Schuur uw stootborden (indien niet nieuw besteld) en trapbomen en schilder deze af in de gewenste verfkleur.

Schilderen

Controleren

Begin met het controleren van al uw producten. Controleer of deze conform uw orderbevestiging zijn m.b.t. hoeveelheid, kwaliteit en afmetingen. Indien niet akkoord niet beginnen!!! Let op: Onze producten zijn gemaakt van natuurlijke materialen, in deze materialen kunnen verschillende kleurschakeringen en structuren voorkomen.

Controleren

Kopiëren

Leg de trapspin met een afstandsblokje tussen de voorkant van uw bestaande trede en de aanslag van de trapspin, ongeveer in het midden van de trede.

kopieren

Draai de moer en de klemplaat eraf, leg nu liniaal voor liniaal met de punt exact in de hoeken en aan de voorkant van uw trede, leg de klemplaat er op en draai daarna de moer vast, let op bij het aandraaien dat de linialen niet verdraaien. Controleer nog eenmaal of de aanslag tegen de voorkant met het afstandblokje er tussen nog aan ligt en of de linialen nog exact in de hoekpunten liggen. 18 mm losse neuslijjst Afstandblokje ca. 9 mm gebruiken (dikte neuslijst -/- sponning) vaste neuslijst Afstandblokje gelijk aan dikte neuslijst gebruiken.

Aftekenen

Pak de trapspin van de trede af en leg hem op de overzettrede met de aanslag tegen de neuslijst zonder afstandblokje ertussen en teken dan exact de punten over met een potlood op de overzettreden. Verwijder de trapspin en verbind dan alle punten exact met een potlood met elkaar. Nu heeft u exact een kopie van uw bestaande trede op uw overzettrede staan.

Ttraptrede aftekenen

Zagen

Zaag nu met een handzaag of invalzaag, uw overzettreden uit. Haal een fijn schuurpapiertje langs de scherpe kanten en pas de overzettrede.

Zagen

Stootborden:

Deze stap kunt u overslaan indien u geen nieuwe stootborden heeft aangeschaft. De nieuwe stootborden worden op de overzettreden geplaatst.

Stootborden

Pak de trapspin (is nog op maat) en teken de lengte van het stootbord over met de achterste twee linialen van de trapspin. Teken deze maten haaks af en zaag de stootborden met een zaag op lengte. Leg nu eerst de overzettrede op de bestaande trede en meet wat de hoogte moet worden van het stootbord. Teken links en rechts de maten op het stootbord af, verbind de lijnen met potlood en zaag deze af. Nu even passen,

Herhalen

Herhaal stap 4 t/m7 met alle overzettreden/stootborden.

Benelux Lifestyle X perience

Uitlooptrede

De bovenste, reeds bestaande trede, wordt doorgaans afgewerkt met een uitlooptrede, maar er kan ook een overzettrede op gezet worden als dit met de vloer uitkomt.

Uitlooptrede

Monteren

Monteer eerst de overzettreden en dan het stootbord en werk van onder naar boven. Neem de montagekit en spuit op de bestaande trede links beginnend

Doe het zelf Traprenovatie

vanaf de voorkant naar de achterkant, herhalend met een tussenafstand van +/- 30mm tot u aan de rechterkant bent. Doe dit met een lange aan één gesloten kitrups,ook de voorzijde van de bestaande trede van kit voorzien! Als uw trede in het midden uitgesleten is moet daar een dikkere kitrups komen, zodat later de overzettrede over de gehele oppervlakte op een kitrups ligt, dit is tegen het kraken. Nu legt u de overzettrede op zijn plaats en klop zachtjes met een hamer op een afvalhoutje de overzettrede in de kit. Let op dat de overzettrede goed naar achteren geschoven ligt. Hierna volgt de montage van het stootbord. Hiervoor gebruikt u ook de montagekit ,die u wederom in kitrupsen spuit.

Afwerking

Bijgeleverde antislipstrip op maat snijden en met een afvalhoutje of rubber hamer in de groeven kloppen.

Afwerking

Geslaagd eindresultaat

Trapnevatie eiken Antraciet gelakt